Gezelligheidskoor Dukenburgs Glorie


Over Gezelligheidskoor Dukenburgs Glorie

Hoe het begon ........

Tijdens festiviteiten in 2006, van het 40-jarig bestaan van de wijk Dukenburg, vonden enkele personen dat er wat meer aan gezelligheid gedaan moest worden in dit stadsdeel van Nijmegen. Maar hoe en wat! Zingen met elkaar was zeker een van de mogelijkheden en gingen op zoek naar personen die daar wel wat voor voelden. Zo ontstond er een klein zanggroepje dat Nederlands talige liedjes zou moeten gaan zingen.

....... en hoe ging het verder........

Teksten van liedjes werden verzameld en begeleidende muziek kwam van cd en keyboard. Het koor zocht haar onderkomen in Wijkcentrum Meijhorst, een goede en juiste locatie voor een zangkoor uit deze wijk. Het zangkoor kreeg de naam: "GEZELLIGHEIDSKOOR DUKENBURGS GLORIE". Een juiste keuze, die tot op heden past bij de uitstraling van het koor en bij de koorleden. Gezelligheid moest immers voorop staan. De afgelopen jaren kwamen en vele “gezellige” personen bij.

... en in 2016 gaan we door naar 2017:
Onder begeleiding van dirigent Jan Sinke repeteren 58 koorleden (40 dames en 18 heren)op donderdagavond in Wijkcentrum Dukenburg (Meijhorst) om nog beter te worden. En dit dan uit te stralen tijdens een optreden bij vereniging of instelling. In 2016 bestaat ons koor 10 jaar. Dit gaan we op gepaste wijze vieren.

... Dukenburg 50 jaar:

Zoals ons koor in 2016 10 jaar bestaat, bestaat Dukenburg dit jaar 50 jaar. Ter gelegenheid hiervan vond er op 2 oktober 2016 in de Ontmoetingskerk in Meijhorst een korenfestival plaats waaraan naast Gezelligheidskoor Dukenburgs Glorie nog 7 koren van divers pluimage deelnamen. Foto's en een videoimpressie hiervan is op deze website te zien onder het kopje "Foto's en video's".

... De Doekenborg en De Orangerie gaan dicht:

2016 is ook het jaar waarin we voor de laatste keer optraden in De Doekenborg en De Orangerie. Wegens sluiting van beide verzorgingshuizen is optreden hier niet meer mogelijk. Van het laatste optreden in de Orangerie zijn ook foto's te zien onder het kopje "Foto's en video's".

... In 2018:

gaan we verder met waar we mee bezig waren en nog steeds zijn. Nu met inmiddels zestig zangers en zangeressen, waaronder de bestuursleden. Daarnaast is de dirigent ook altijd van de partij evenals de muziekcoördinator en de mensen van de techniek.

... In 2019:

gaan we op de ingeslagen weg verder. Wij zullen ons repertoire uitbreiden en steeds beter worden voor de optredens.

... In 2020:

gaan we proberen wat meer optredens te verzorgen en breiden we ons repertoire verder uit. Dit onder leiding van onze dirigent Jan Sinke.

Ook bestaan we in 2020 14 jaar. Volop gezelligheid. Maar helaas door alle Corona-perikelen even niet zingen en ook geen feestje.

... In 2021:

Zodra het weer kan zullen we weer gaan repeteren. Over het hoe, wat en waar zal het bestuur de leden informeren. Hopelijk tot snel.